2010-12-31 | 15:45:53

Gott nytt


     
                                      .Ett underbart år avslutas och ett nytt börjar.

2010-12-30 | 20:50:02

Dr MartensMin bästa jullan har beställt hem ett par knallrosa Dr Martens kängor till sig själv och på frågan om jag är sotis svarar jag:Hell yeh!! Klickade mig in på deras sida och föll pladask för dom svarta med rosor,grymt fint till nått bohem/romantiskt i vår. Men priset e tyvärr liite saftigt,ca 1900 pix vilket är på tok för mycke när man har små barn(ett barn dvs).
Drömma kan man ju alltid..Lite..


2010-12-29 | 19:23:24

Eldkvarn

Har gått och blivit helt galet förtjust i Eldkvarns låt-fulla för kärlekens skull ! En helt otroligt vacker låt.

http://www.youtube.com/watch?v=4Ez1Qpy9MgU

2010-12-25 | 23:16:59

Liten blir stor!

Idag blev våran älskade lilleman 2 år! Tiden har gått så himmla fort och det sa bara pang så va han inte en liten bebis längre. Han hade ett helt perfekt kalas med kompisar och massa pressenter,och en as cool tårta :) Han är så mallig över allt han fått och över tårtan och frågar man hur gammal han e så säger han stolt :"tå" mamma.


 Våran lilla 2 åring :)


2010-12-24 | 11:04:51

~God Jul~                                                        GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR

2010-12-22 | 06:52:35

Jobbe jobbe

Nu blir det att åka till jobbet och göra ett sista ryck innför jul,i morgon blir det ledigt =) Men innan det ska det göras 20st räkmackor,julsmörgåsar,frallor,baguetter....osv.. Sen ska jag gå på "tomte natta" och inhandla julklapparma jag redan borde ha liggandes inslaggna sen oktober men icke allt ska handlas dagarna innan julafton.

2010-12-21 | 09:21:42

Rulla bullar

Igår försökte jag rulla ihop julköttbullar och nja,tror det blev liiite för mycket kryddpeppar men det va ett tappert försök. Nu blir det att åka till posten och posta ett paket,hoppas den kommer fram i tid och sen blir det att jobba.

Over and out

2010-12-18 | 23:02:03

Pepparkakshus tävling

Idag anordnades den första(lär bli fler) pepparkakshus tävlingen hemma hus syster jessika,det va grillning,glögg,pulka åkning,julmusik ute och en massa trevliga personer!

Alla familjer skulle bygga varsitt hus som man sen fick rösta på,vårat husbygge börjde med snille blixten att vi skulle göra en husvagn.Tyvärr rasde den och vi köpte ett färdigt hus och när det va dekorerat och klart rasade den med. Så idag 3 timmar innan tävlingen lyckades matte få ihop en ny husvagn och lyckades! Vi dekorerade i ca 15 min sen drog vi med inställningen" jaja vi har nått att bidra med iaf" men vi gick och vann!! Tror det va kidsens förtjänst för vi vann bara med en röst but still! Priset va en stor tomte,ett kilo praliner "halleluja" och choklad tomtar. ALLA husen va verkligen super fina och helt klart värda att vinna!

Sille och jag klädde julgranen ikväll och det tyckte sille var: "va nasigt mamma" :)


Våran husvagn


 
Jessikas familjs husBrosans familjs "svinstia"
Malin och olas familjs "riktiga hus"


Tyvärr kom pias pepparkas bok med texten"endast tomten är vaken osv" senare och hann inte fotas men va super fin! Samt sannas och dicks pga "censur" men den va ball=)

 sille


 Matti


         Hampus

 matte å alva


Bror Å jag

 Ullebärta

 
"nasigt mamma,en dran"


2010-12-15 | 19:12:18

Sämst uppdatering

Det har varit dåligt med inlägg men har helt enkelt haft annat å göra :)
I måndags va det dax för Silas första Lucia firande och det va helt magiskt i kyrkan när dom små tassade in och sjöng sankta lucia och efteråt bjöds det på skinsmörgås,kaffe,julmust å kakor som den underbara dagmamman fixat :)

Igår fyllde min älskling 25 år och det firades med resturanbesök på Kopanang och Christmas comedy på wallmans intiman och vi hade det huuur mysigt som helst och stand upen va överförväntan! skrattade så man kissade(nästan) på sig. Sille hade köpt(nåja med hjälp av sin mamma) en mugg med texten "my dady rocks!".
2010-12-12 | 20:47:24

Något stort

Idag hände det något stort,Silas gick på pottan själv och gjorde "det stora" ! Vi blev hejdlöst stolta och tjoade å klappade händerna. Sen fick han en "pottpeng" (godis peng) som belöning. Lilla Hjärtat va så stolt  över vad han gjort,"ille bassa pottan mamma!!" :)


2010-12-09 | 18:42:05

lusselelle

Idag tog min man och son tag i lussebaket medans jag jobbade och dom blev väldigt goda,har nog redan stoppat i mig 3...4..snarare 5 va det nog nu när jag tänker så där extra. Har hunnit klart med några till julklappar men det fattas fortfarande en hel del,har man stor familj så har man.

På jobbet idag kom det in en "stammis" in och hon är en sån där kund som absolut man aldrig kan få nöjd,hur man än smörar och är sitt puttenuttigaste jag.Nej hon är en sån där som man ser i filmerna som lever ensamm för att hon är så himmla bitter och jobbig. Hon köpte en macka och kom tillbaka efter 10 min och påstog att mackan va upptinad och att den inte va "hel"? För det första så kom brödet rykande färskt från bagaren och va varmt alltså inte tinat,för det andra vadå inte helt? Hon fick en likadan men den va det tydligen inte nått fel alls på(konstigt?),så det va bara för att klaga och det är alltid nått,kaffet smakar inte kaffe,kaffet smakar för mycket kaffe,bordet står snett,you got my point!

Nej nu ska jag nog ta en tredje lussebulle ;)


2010-12-07 | 19:19:50

Knäck

Vi lyckades med knäcken idag,sist vi gjorde kola tog vi en tunn kastrulle trots att receptet sa tjockbottnad.idag lyde jag heligt receptet och tog en tjockbottnad och mycke riktigt blev det bra.Kolan fick man fint slicka i sig från pappret medans knäcken lossnade i ett vips från pappret :)

Silas har gått och blivit "mannarin" tokig alltså mandarin tokig om ni nu inte kan bebiska. han smyger fint in och tar en fjärde och smyger in i sängen och försöker ivrigt bita upp sin "mannarin".2010-12-07 | 09:59:35

Facebook

När Facebook kom ut va ja väldigt "gud så töntigt,varför ska man gå med å ha vänner man knappt träffar"? attityden men nu nåra år senare är man ju självklart fast. Undrar hur många minuter per dag man är inne på "fejjan" eller åtminstonde tänker på vad man har fått för kommentarer på den senaste super puttenuttiga bilden? Nej mitt nyårslöfte ska bli minder fejjan!

Syrran har anordnat en pepparkashus tävling och mina tidigare försök har slutat i soptunnan,men i år ska vi banne mig bygga det finaste pepparkakshuset och vinna(såvidare lilleman kan låta bli att äta upp konstverket dvs). Men behöver komma på ett starkt koncept som gör att vi vinner.. Tips?

 För stort? snare för litet Ha!

2010-12-05 | 21:35:02

"underbara" söndag

Söndagar brukar vara vilo dag men ICKE,på jobbet idag hade vi galet mycket folk som va sugna på att fika och äta. Sen alla dessa "knepiga" människor och deras frågor,vi har barnmatsburkar som vi säljer till nödställda mammor/pappor om dom glömt mat hemma,det betyder inte att vi har ALLA sorters barnmat att välja på men ca 5 olika sorter för olika åldrar men iaf ska man fråga efter en speciell pure` som lilla tjejen tycker är så god. Jag blir trött,ska man på stan tar man väl med sig sin egna mat eller tar det som finns?

Vårat julgodis blev halvlyckat,lite för lösa/kladdiga och i halva kolasmeten hällde vi i glögg och jag mitt ljushuvud tänkte inte på att alkohol inte fryser så det blev mest en kladdig smet av dom, Men nytt försök nästa helg.
 Dags å hoppa i säng nu, God natt!

2010-12-04 | 18:56:30

Julgodis

Snart ska silas och jag små börja med julgodiset,en prov gång för det lär ju ätas upp inna jul :) I torsdags när matte hämtade sille va det en liten indian vi fick hem,hans dagmamma pysslar med stora som små..
2010-12-03 | 18:24:36

Fredag 3 december

Ikväll är det lugnagatan som gäller,alltså ta det lugnt.Har varit hur trött som helst den här veckan. Igår åkte vi in till stockholm för att handla julkappar och jag kom hem med en..en enda liten(men mycket bra) julklapp,och idag inhandlade jag silas drömmjulkapp det slutar på opbil om jag säger så ;) nej snart bär det iväg till chefen/syrran på jobbet för att dricka lite glögg å äta nått gott ;)