2010-11-28 | 21:59:38

Vårat kaos

I fredags morse begav vi oss till pappsen som bor uppåt närmare bestämt solleftiå/kramsfors och självklart blev det snö kaos på på väg upp med det hela började med att lilleman börjde kräkas två timmar in på resan trodde det va åksjuka men tyvärr så visade det sig vara magsjuka.Well well på vägen fick vi se vildsvin,en massa lastbilar(med sommardäck) som kört fast och en himmla massa med snö. Men väl uppe hos pappsen och maggan va det kanon,fick min kalops och en massa annat gott. Tyvärr fick vi åka hem redan igår med tanke på att sille inte mådde så bra,vilket va synd eftersom man ses allt för sällan,men hoppas pappa kan komma ner i vår och se det nya badrummet som borde vara klart :) nej nu ska jag ta å gosa ner mig med lilleman och läsa en saga.


 En av alla lastbilar.

 
Sille blev paff av snökaoset





2010-11-25 | 19:57:04

Mitt beroende

Jag är addicted,fast,galen i julgrans kulor. Inte runda röda utan sånna som ser ut att kunna-få-liv-i granen-på-natten-kulor. Jag bara Älskar`t!








2010-11-24 | 21:15:58

Svart svart åter svart..

Letar efter en till jacka,en svart. Typ som den på bilden fast ändå inte,jag har ju en redan(röd) men vill ha en till som är svart som är lite lättare att matcha till men den får då gärna kosta lagom om jag säger så(it`s gonna shoppas julklappar snart).


2010-11-24 | 17:53:09

Traditioner..

Det här kanske är en gnutta barnsligt eller å andra sidan så ha vi barn nu så det är väl mer ok än tidigare men så här ligger det till: Sen mattias och jag har varit tillsammans(5år) har vi haft en liten tradition varje jul och det är att se ett avsnitt av Sunes Jul varje dag från 1:a december som en liten "julkalender" och det är nått vi ska forsätta med och se med silas,en egen jul tradition lixom.

Vad har ni för små egna traditioner eller era familjer?



2010-11-22 | 20:23:13

Underbara ting...





Min underbara "pläd"(eller vad det kallas?) från ikea



 Min gullunge myste loss med nya "pläden"

  Tjuvstartart julen..lite..bara lite

2010-11-18 | 18:46:07

Busunge

När pappan är hemma får lilleman göra lite som han vill,som att bada i diskhon :)




2010-11-17 | 22:04:27

Arga emelie

Kollade på Arga snickaren på kanal5 och blev ruskigt arg själv,hur i hela friden kan man bygga ett reptilrum som e helt renoverat och samtidigt ha en liten nyfödd bebis som inte ens kan dricka eller badas i vattnet för att det är så giftigt! .Kan man inte sätta sin "hobby" åt sidan och låta familjen gå först? Vi bodde inge vidare(ruckel) när jag fick reda på att jag va gravid och det första vi gjorde va att fixa lånelöfte för att kunna köpa oss en lgh för att vårat barn skulle få det så bra som möjligt,det är ett ansvar att bli förälder och låta sitt barn bo i ett sånt ruckel som det va på arga snickarn e inte ansvar!

2010-11-15 | 17:38:24

Piss måndag..

Det regnar,det är kallt och det är måndag.Piss måndag med andra ord,däremot åt lilleman mat! han har ju varit sjuk och inte velat äta nått som man behöver tugga men idag hos dagmamman drog han i sig 8 plättar! Skönt för jag har varit så himmla orolig att han ska bli undernärd,för det är väl bara jag som kan leva på godis höhö? 
 
Börjar bli dax att inhandla alla julklappar snart så man inte står som varje år dagarna innan och
"va julklappar?kommer inte tomten med dom!?" Nej i år ska jag verkligen försöka hinna med alla,vad sille ska få vad hyfsad koll på iaf. Va på willys å handlade idag och såg nått mycket förvirrande,ett julägg som i påskägg! Det blev helt kortslutning i mitt lilla rara huvud,visst e det smart om ska bort å vill ge nått litet som man kan trycka ner lite billigt godis i men ska inte påskägg få ha ensamrätt på det? Blev så paff att jag glömde bort att knäppa ett kort.


2010-11-11 | 13:40:33

White light moment..

Det va tänkt att vi kulle ut och åka pulka till affären för att köpa kaffe till chokladbollarna men pulkan va längst in längst upp så fick bli en liten promenad och en tur i gungan istället,karln hade ju tagit mitt kort så inget kaffe blev det heller. Man får  en så himmla julkännsla nu när det är snö ute,känner för att pynta,baka,handla julklappar you name it! Men får hålla på mig liite till..

När börjar det jul pyntas hemma hos er?Här är det 1:a advent som gäller(kanske kvällen innan)


Canon Eos 1000D

2010-11-10 | 21:35:40

Still off

Lilleman e fortfarande småsjuk och inte på det bästa humöret direkt,det tjatas,det gnälls,alla nappar smakar tydligen blä,vill inte äta mat utan bara dricka äpplejuice. Jag böjar själv bli fasligt trött på den här "förkylningen" som han haft i en vecka och tycker så synd om honom,hade hellre vart sjuk i hans ställe. Idag åt han iaf liite pasta å majs så han kanske är på bättrings vägen om vi har tur.

Nu ska jag krypa ner i soffan brevid karln min och glo på tv.





2010-11-10 | 10:34:55

Efterlyses!

Jag håller på och pysslar ihop en adventskalender till lilleman här hemma och har kört fast,jag behöver siffror(1-24) att sy fast/limma på kalendern som är i tyg. Har letat men inte hittat några.

2010-11-07 | 15:11:36

Sjukstuga

Det är sjukstuga här hemma,lilleman fick feber i fredags och är fortfarande sjuk och jag börjar själv bli hängig så det blir inte mycket bloggande jsut nu.

2010-11-05 | 19:50:17

Fredagsmys

Just nu pågår den oficiella Fredagsmysen här hemma,20 värmeljus är tända och fredagsgott är inhandlat och nu ska vi laga våran variant på "tacos".
 Idag kom min andra hälft hem med rosor till mig,det visade sig vara fyra år sen karln gick ner på knä på skinnarviksberget och han kom ihåg när jag lite lätt glömt.
Igår tog sille och jag våra sötsugna magar ocg bakade lussebuller,tyvärr så smakde det inte så mycket saffran så får ta två nästa gång.
Nej nu ska det göras mat.

Variant tacos:
Köttfärs ca 400gr
Jasminris (valfritt ris)
Taco kryddmix
Majs
Gurka
Persikor
Jordnötter
Gräddfil
Rödlök
Paprika
(det du gillar)
Stek köttfärsen med kryddan & koka riset.
Skär upp alla andra ingridienser i olika skålar.
Sen är det bara att äta,jordnötterna med det salta och dom söta persikorna blir as gott!









 "kärleken blommar här hemma" HAha det va fyndigt tycker lilla jag

2010-11-04 | 18:22:01

Änglaspel

Har hittat en himmla massa roliga änglaspel,inte samma gammla modell utan,älgar,pepparkakor,pumpor,bokmärken,tomtar,julbockar med andra ord en himmla massa! Sidan jag hittat dom på är Http://mamsellk.se . Ska nog beställa den med pepparkakor eller bokmärken.

   79:- Mamsell K

2010-11-02 | 18:15:21

Du ger mig ALLT

Överraskningen blev en Överraskning med stort Ö! Idag när jag kom hem trött å grining stog Matte i hallen och små flinade och sa :Titta vad jag gjort! och visade sin arm,älsklingen hade tatuerat in mitt namn! Den är så vacker och betyder så mycket!


2010-11-01 | 19:39:01

Måndag 1 November

Idag va det ingen vanlig dag,det va Min-syster-blev-min-nya-chef-dag :) Syrran har med andra ord blivit med Cafe`. Min Käre sambo håller på med nått hemligt som jag absolut inte får veta nått om förens på torsdag kväll,och jag har tjatat å tjatat men han säger bara "i never gonna tell". Undra vad det är?

Igår va vi hemma hos Kusin Alfred på kalas och fick jätte goda tårtor,sille släppte
naturligtvis inte taget om lilla Alva.